miercuri, 16 ianuarie 2008

Tacere!

Nu ca ar avea oamenii ceva cu mine,numai ca astazi m-a agasat toata lumea.Nu am o perioada tocmai buna si in zile ca astea nu vreau decat sa ma izolez si sa fiu lasata in pace.
"Lasata in pace?Doar nu ti-a facut nimeni nimic!" ar spune cei care au fost azi in preajma mea.Intr-adevar,nu mi-a facut nimeni nimic mie,personal,dar m-a deranjat ingrozitor faptul ca toti din jurul meu au vorbit extrem de mult(sau,cel putin,asa mi s-a parut).Bineinteles ca nu le puteam spune tuturor sa taca,ca ma bruiau pe mine.De asemenea,ar fi fost absurd sa-i interzic lui Darius sa faca glume din doua in doua minute,sau Mariei sa rada non-stop-ar fi insemnat sa ma opun unei legi a firii sale.
Incercand sa scap de galagia infernala din jur,am fugit la filo,la prietena mea cea mai buna,in ideea ca ea,fire tacuta,nu va vorbi prea mult.Insa...:
-Faaaaaaaaaataaa,am facut tot la isto,a scris o groaza,sunt fericita,poate imi repar media si-auzi!-of,ce ma tot sacaia aia din spatele meu-o stii?!-.AAA,faaaaaaaaaata,sa vezi ,ca iar ne-a ascultat ala la franceza la pronuntie de data asta,ne-a zapacit,apropo,ai vazut ca l-a dat la teveu;faaaata,nu stii cat de de treaba e mama in ultima vreme...aaa,v-a dat si voua la romana de citit?pe noi ne-a zapacit ,nu alta...
Am luat vorbaria ei ca pe un afront personal.I-am spus ca nu sunt in apele mele si am fugit...inapoi in clasa.Aceiasi harmalaie infernala.N-am mai bagat in seama pe nimeni.Mi-era un dor nespus de linistea camerei mele,de tabloul pictat de doamna Amuzescu-ce tablou timid si tacut!-de Blonda(ah,iar mi-am amintit ca n-are corzi!),de patul meu jos,in care ma ghemuiesc si tac...
Ajunsa acasa,credeam ca o sa am parte de tacerea dorita,dar cum poti visa la asa ceva cand parintii tai incearca sa porneasca o Dacia 1300 ,de fabricatie '75,al carei motor face un zgomot asurzitor?
(tata)-ACU' APASA PUTIN PE ACCELERATIE!
(mama)-CEEEE???!
(tata)-PE ACCELERATIEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Reusind sa scap nevatamata printre piese,chei,zgomot si fum am fugit in casa ,unde Lisa mea ma astepta ...zambitoare.De cum m-a vazut a inceput sa mieune cat putea,spre a-si arata probabil ,dragostea fata de stapana.
-Ce vrei,draga,ma lasi...
Din pacate,insa pisicile nu pot intelege graiul omenesc,asa ca nu am putut-o potoli pana nu i-am dat ceva bun de mancare.
Eh,am ajuns -IN SFARSIT!- in linistea camerei mele,alaturi de tabloul doamnei Amuzescu si de Blonda...ma trantesc in patul jos,cu fata in sus si nu apuc sa inchid ochii,ca suna telefonul:
-FAAAATA,ti-am zis ca am luat 10 la lmatematica?!

P.s.Chestia asta e fictiune.Colegii mei nu sunt galagiosi,ai mei nu au o Dacia din 75,iar prietena mea cea mai buna n-a luat in viata ei 10 la mate!

Niciun comentariu: