sâmbătă, 13 decembrie 2008

Cum să nu înveţi germana cu succes .

Mirunologii ştiu despre chinuielile lui miru be de a învăţa această minunată limbă.Pasiuna pentru germană dataează de câţiva ani buni, în care,prin tot felul de metode,miru be şi-a propus,singură,sau alături de ceva prieteni,să priceapă ceva din cuvintele alea încâlcite.După toate strădaniile,în al nu-ştiu-câtelea an de germană,miru be s-a gândit a vă oferi reţeta perfectă pentru învăţaul limbii germane.

Ingrediente:
-Se iau:-doi prieteni buni,dar nu într-atât de buni încât să poţi renunţa la ei din cauza unui substantiv neregulat.Prietenii trebuie să fie şi ei pasionaţi de limbă şi nuli în materie.
-o carte de germană(sau mai multe) de pe vremea bunicii,în care se se ofere neapărat detalii abundente şi inutile despre ""Kommunistischen Partei" şi compania.
-melodii în germană.Simple.Monosilabice,însă a nu se exagera.Când singurul vers al melodiei este "UH!",cu siguranţă că nu va ajuta la închegarea aluatului.
-una bucată messenger.Deosebit de important în transmiterea şi primirea lecţiilor de germană.Întâlnirile ad-hoc de aici sunt totodată cele mai savuroase.

Mod de preparare:
-de la şase la opt seara,bâzâie prietenii în lista de messenger,adăugând informaţiile din cartea de germană.Se presară cu răbdare,uşor imnurile comuniste traduse în germană.Atenţie!Excesul de astfel de ingredient te poate transforma într-un comunist,şi nu într-un vorbitor jalnic de limbă germană,aşa cum îţi doreşti.
-datorită legii compensaţie,trebuie neapărat să aştepţi ca prietenii tăi să dospească informaţiile culese de ei şi apoi să le adauge la fel cum ai făcut şi tu.
--la final,varza ieşită se glazurează cu o melodie simplă în imba germană.
-pentru gust,se mai pune şi o oră de germană-opţional,de la şcoală.
Poftă sopradică la învăţat!


4 comentarii:

Anonim spunea...

asa am invatat eu pechineza

Kewi Tick spunea...

e dragutza insa melodia:)
am priceput si eu ceva cu sommer si yahr si nicht meer zu seen :))

spor la invatat germana ;)

miru be spunea...

@dumitru:pechineza eschimoşilor africani,sau...?
"kewi:e zu sehen dacă nu mă înşel:-?

Anonim spunea...

Hi,

am observat ca aproape in toate forumurile si blogurile exista cel putin cate o discutie pe tema limbi straine sau curs de limbi straine. Multe se refereau la importanta limbilor straine iar in altele tema era reprezentata de diferitele modalitati de a invata o alta limba. De aceea as dori sa va recomand un site, cu ajutorul caruia sa invatati limba germana, engleza, franceza, etc. www.invata-limbi.ro . Va sugerez sa incercati si aceasta modalitate, iar rezultatele vor aparea imediat !!! Merita incercat!!! Spor la invatat 