vineri, 13 iunie 2008

Gata cu bobocia!

Iată,oameni buni; tocmai s-a terminat ultima zi de şcoală din anul ăsta, a elevului român,care este
-în treacăt fie zis-
leneş,puturos,hoţ,parşiv,nesimţit,viclean,impertinent,răuvoitor,necuviincios,needucat,etc,etc(pentru continuarea listei,cereţi detalii profilor).
Numai că azi,din fericire,profesorii au pus bine lista cu termenii descriptivi obişnuiţi ,pentru a lăsa loc clişeelor de genul:"elevi deosebiţi,serioşi,silitori,inteligenţi,extraordinari,bla bla bla."
De ce?Păi,azi a avut loc premierea.Tot din fericire,nu s-au mai ţinut discursuri inutile şi interminabile ca la începutul anului,ci am intrat direct în pâine,primindu-ne premiile şi diplomele.
Adevărul e că elevul român Fifi s-a arătat oarecum nemulţumit de oarecari situaţii apărute pe parcurs.Că a luat menţiunea întâi cu 9,80 şi ceva n-ar fi nimic,( doar nu-i vina lui,săracul,că au fost alţii mai buni ca el :)) ),dar să mai şi audă oarece vorbe cum că doamna directoare s-ar fi codit până să dea menţiunea de rigoare(motivaţia a fost că la dumneaei în clasă 9.80 a fost o medie mult prea mică chiar şi pentru menţiune) i-a stârnit o oarecare ...hmm...indignare.Dar aşa e elevul român,până nu face o mutră acolo,parcă nu-i şade bine uniforma pe el.
În rest,asistarea cocoţată la înmânarea premiilor celorlalţi a fost destul de plictisitoare,înafară de momentele când stăteam atenţi să ne holbăm curioşi la colegii noştri mai mari ,care au luat premiul întâi cu media 10,sau la cei cu burse în străinătăţuri.
În concluzie, s-a încheiat cel mai căcător an şcolar din viaţa subsemnatei;am terminat cu bobocia(şi-o spun cu o oarecare mândrie-sunt de două ori mai copil decât eram în septembrie),am îmbrăţişat vacanţa mult aşteptată(şi nu prea meritată,recunosc) şi v-am salutat.

2 comentarii:

Dee spunea...

9, 80 pentru mentiiunea I la voi in clasa? :)) La noi nici Premiul I nu a avut atat. ..Ma intreb cat a fost Premiul I la voi.
Ah si ce-ai primit, ce-ai primit? ;;)

miru be spunea...

"Furtuna" lui Shakespeare în ediţie bilingvă.